Commissies

Vanaf seizoen 2022 voeren we binnen de Elswoutgroep commissies. Deze kleinere groepjes bestaan uit 2 tot 4 leden en hebben een eigen focusgebied. Zo kunnen we binnen de vereniging de taken en verantwoordelijkheden eerlijk verdelen; voor niemand teveel werk, voor iedereen die iets wil/kan bijdragen een plekje. De verschillende commissies staan hieronder benoemd. Elk lid uit de leeftijdsgroepen rowans & stam kan deelnemen. We streven naar een mix van jongere en oudere leden, zodat er zoveel mogelijk van elkaar geleerd kan worden. Elke comissie bevat één speltak teamleider. 

Gebouw- & terreinonderhoud

Een mooi en bruikbaar scoutinggebouw, een belangrijke basis! Samen zorgen zij er voor dat er jaarlijks een klusdag is, en dat klein onderhoud goed en tijdig wordt uitgevoerd. Voor grotere projecten schakelen zij het bestuur en/of de andere leden in. 

Leden: Nikki, Piter, Tibbe & Reinout
Contact: onderhoud@scoutingelswout.nl

Leiding- en stamactiviteiten

Geen vereniging zonder leuke activiteiten! Deze commissie zorgt voor de nodige gezelligheid, en een beetje teambuilding kan natuurlijk geen kwaad. Naast het jaarlijkse (19+) ledenweekend worden ook reguliere activiteiten voor de stam & leiding georganiseerd. Verder zorgen zij dat er koffie/thee op het clubhuis is, en leiding die afscheid neemt een leuk aandenken ontvangt. 

Leden: Ewald, Ardine & Kas
Contact: stam@scoutingelswout.nl 

Groepsactiviteiten & tradities

Jaarlijks heeft de Elswoutgroep meerdere 'vaste' activiteiten, waar meestal de gehele vereniging bij betrokken is. Deze commissie verzorgt de organisatie van onder andere de familiedag, deelname aan de stille tocht op 4 mei, boerenkoolmaaltijd en eventuele jubilea. Uiteraard worden zij hierbij geholpen door leiding uit de verschillende speltakken.

Leden: Joas, Floor, Puck & Tessa
Contact: groepsactiviteiten@scoutingelswout.nl 

Media

Om onze activiteiten kenbaar te maken aan de buitenwereld hebben we media nodig. Vanouds het 'groene boekje', ons ledenblad. Maar in de 21e eeuw hoort daar natuurlijk ook een website en Facebook/Instragram account bij. Deze commissie zorgt ervoor dat alles er fris uit ziet en up-to-date blijft. Daarnaast ligt het beheer van het archief bij het mediateam. 

Missie: "Wij versterken zichtbaarheid, betrokkenheid en erfgoed door middel van media."

Leden: Valentijn, Ardine, Luuk
Contact: media@scoutingelswout.nl & archief@scoutingelswout.nl 

Training & opleiding

Nieuwe leiding, maar ook ervaren leiding, heeft af en toe training nodig. Hoe zorg je voor een tof spelprogramma? Welke activiteiten horen bij welke leeftijd? Wat als een kind niet wil luisteren? Heeft iedereen een VOG? Allemaal vragen die naar voren kunnen komen. Deze commissie regelt zelf trainingen, maar houdt ook in de gaten wat scouting (regionaal en landelijk) aanbiedt. Daarnaast zorgt deze commissie ervoor dat iedere leiding een VOG heeft en deze overhandigt aan het bestuur. 

Leden: Thijs, Kas, Bram & Jelle
Contact: opleiding@scoutingelswout.nl