Sport & Spel

Bewegen is leuk en gezond! Bij scouting zijn we natuurlijk al veel buiten, en daar horen uiteraard sport- & spelactiviteiten bij. In ons programma is daar dan ook zeker ruimte voor. Dit kunnen klein ren/tik spellen zijn, maar ook grotere spellen als 'levend stratego' of bijvoorbeeld Schotse Highland games. 

Bevers

Bij de bevers zijn spelletjes een ontzettend groot aandeel van de opkomst. Zo leren we met elkaar omgaan, samenwerken en een beetje tegen ons verlies kunnen. Iedere week doen we wel een tikspelletje, met soms nog een groter spel daarachter aan!

Welpen

Bij de Welpen staat net zoals bij de bevers het spelen van allerlei leuke spelletjes centraal. Jezelf beschermen en tegelijkertijd in de aanval gaan met trefbal, verstoppen en tegelijk ook andere kinderen vrijmaken met bijenkorven en Tactiek bespreken met je team om te winnen met levend kwartet. Je bent nu op een leeftijd gekomen dat je dit allemaal kan. Fijn dus, dat je deze vaardigheden goed kunt gebruiken tijdens de net wat uitdagendere opkomsten van de Welpen.

Verkenners

Een potje trefbal, Hollandse Leeuwen, Levend Stratego of Kwallenbal.. daar zijn we bij de verkenners niet vies van! Ons spelprogramma bestaat uit allerlei activiteiten, daar hoort sport en spel natuurlijk ook bij. Bijna wekelijks doen we wel een korter (sport)spel, soms beslaat een groot spel de gehele opkomst!

Rowans