Pionieren

Als we bij scouting iets gaan knopen, dan noemen we dat pionieren. Tijdens opkomsten besteden we aandacht aan de basisknopen welke nodig zijn om een bouwwerk te maken. Deze bouwwerken kunnen 'gewoon leuk' zijn, maar ook nuttig. Zo pionieren de verkenners voor hun kampen zelf een 'keuken' waarin ze kunnen koken, eten en chillen.

Als verkenner is pionieren één van de échte scoutingtechnieken die je aangeleerd krijgt. Let goed op! Want hoe beter je de belangrijkste knopen kent, hoe steviger je keuken staat tijdens je zomerkamp. Ja dat lees je goed; op zomerkamp pionieren de verkenners zelf een keuken waarop zijn de hele week koken, eten, afwassen en chillen.

Dit is net als hiken, koken een belangrijk onderdeel van de (Regionale) Scouting Wedstrijden, waar we jaarlijks aan mee doen.