Kampvuur

Wat is scouting zonder kampvuur?! Maar hoe maak je eigenlijk een goed kampvuur? Naast dat een kampvuur gezellig is, geeft het ook warmte en de mogelijkheid iets te koken of bakken. Dit is natuurlijk heel prettig bij het kamperen. Om een mooi kampvuur te kunnen maken, heb je uiteraard ook uitleg nodig over veiligheid en bijvoorbeeld over het hakken van hout.

Scouting... daar hoort kampvuur bij! Maar hoe doe je dat veilig? Welk hout brand goed, en welk hout minder? Weet jij al hoe je een vuurtje aan maakt met maar één lucifer?

Zomaar een vuurtje aansteken is gezellig, maar bij de verkenners doen we heuse wedstrijdjes wie het eerst een touwtje kan doorbranden.. of we oefenen met veilig en verantwoord houthakken!