Koken

In de weg naar zelfstandigheid is je eigen eten kunnen bereiden natuurlijk erg belangrijk! Onze jeugdleden worden gestimuleerd om naast goed/lekker te koken, ook na te denken over gezonde keuzes. Meestal oefenen we koken 'gewoon' met pannen op een gasstel, maar meer dan eens gebruiken we ook een kampvuur om een brood te bakken of een aardappel te poffen.

Om een weekje te kunnen kamperen is het wel fijn als er ook wat te eten is. Bij de verkenners ga jij leren om te koken. Wat zet je eerst op het vuur? Wat bak je en wat kook je? Hoe smaken bepaalde ingrediënten?

Koken doen we bij de opkomsten, maar uiteraard ook tijdens weekenden en het zomerkamp. Jaarlijks doen we mee met de Regionale Kook Wedstrijden, waar we strijden tegen andere groepen uit scouting regio Haarlem.

Naast hiken en pionieren, is koken ook een belangrijk onderdeel van de (Regionale) Scouting Wedstrijden.